HALLOWEEN & NYC MARATHON // UDFLUGT 8

100 DAGE & TING AT SAVNE

Hej alle

Nu har jeg efterhånden været væk fra Danmark i noget tid, jeg har nemlig allerede været væk i tre måneder! Tiden er gået forbavsende hurtig, men det gør den jo som regel, når man har det godt og det må jeg indrømme, at jeg har. I dag er det præcis 100 dage siden, at jeg forlod lille Danmark til fordel for det store USA og jeg har ikke fortrudt det på noget tidspunkt. Inden at jeg rejste var det med en blandende fornemmelse, for jeg vidste at jeg skulle sige farvel til venner, familie, hund og ikke mindst kæreste, hvilket jeg ikke var vitterlig begejstret for, men på den anden side, vidste jeg også, at der ventede en stor oplevelse, som jeg selvfølgelig også glædede mig til. Jeg skulle væk fra min komfortzone og over til en helt ny verden, bo hos en familie, som jeg kun havde snakket med ganske få gange. Jeg skulle omstille mit sprog fra dansk til engelsk og væk fra sovs og kartofler. Dette leder til grunden, til dette opslag. Jeg har nemlig herunder listet ting, som jeg savner ved Danmark og generelt det, at bo i Danmark. Nogen vil I måske have svært ved at forstå, men når man er væk fra det, går det måske op for én, hvor godt/rart det er.

Listen er i vilkårlig rækkefølge:

  1. Rugbrød

Når det eneste brød, som man kommer i nærheden af er franskbrød og gerne i en helt hvid udgave, så begynder man altså, at savne bagerens nybagte rugbrød – eller generelt rugbrød. At kunne lave sig en (varm) leverpostejsmad er noget, som jeg burde have sat mere pris på eller lørdagsfrokost med rugbrød og alverdens pålæg serveret med en iskold Faxe Kondi, er måske ikke det, som de fleste tænker er mega lækkert, men når IKEAs rugbrødsblanding er det tætteste man kommer, så bliver der altså skabt et savn til det. Overraskende stort for mit vedkommende.

Jeg må i IKEA når det bliver for koldt til at lave udenfor og få fingrene i sådan en blanding. Så mangler jeg kun leverpostej, det er nok lidt svære at skaffe, med mindre at man rent faktisk kan få der her ovre. Man skal aldrig sige aldrig; ingen troede, at man kunne få bearnaise sauce, men gæt engang, hvad jeg har fundet… I guess it’s not hard to figure out 😉

rugbrød

  1. Faxe Kondi

I forlængelse med mit savn til rugbrød og lørdags frokosten, så er en iskold Faxe Kondi ikke at tage forgivet. Her ovre må de putte mange farvestoffer i blandet andet sodavand og slik, at jeg ikke er så glad for det. Jeg har en lille svaghed – udover overfor Faxe Kondi – for Fanta Orange. Men hvis der er noget, som jeg ikke rigtig har lyst til at skylle i mig, så må det være en Fanta Orange. Der er for mange farvestoffer og for lidt smag. Det kan jeg faktisk kun glæde mig over, for så er der ikke de kalorier, der skal forbrændes i fitness centeret for at undgå, at tage alt for mange kilo på i løbet af mit år. WIN-WIN J

  1. Cykel

Da min fordom om at ALLE amerikanere spiser fastfood og fed mad hver dag, blev skudt til jorden, så blev min fordom og opfattelse, af at amerikanere kører til whatever de nu skal til, som ligger 100 meter væk, bekræftet. Det er yderst sjældent, at du ser en komme cyklende, da alle bogstavlig talt er i bil hele tiden. Her er ingen cykelstier, hvilket selvfølgelig heller ikke hjælper amerikanerne til at hoppe på cyklen, så der er kun fortov og vej.

Selvom jeg ofte var tilbøjelig til at tage bilen til skole, hvis det bare regnede det mindste eller det blæste en lille smule i den forkerte retning, så er det nu altså rart med en cykel, som er klar til brug, hvis bilen tilfældigvis skulle være ude af garagen. Her har jeg ikke rigtig det store valg om at cykle eller køre i bil. Familien har tre cykler. De er alle flade, mangler olie og er for små.

cykel

  1. Gå til diverse ting

Det er ikke fordi, at jeg ikke kan få til nogle ting her ovre, men det er ikke mange ting, at det er muligt at gå til. Jeg kan gå til supermarkedet, hvilket at jeg gør de gange, hvor det er muligt at gå med tingene hjem, men når jeg skal handle forholdsvist stort ind bliver jeg desværre nødt til at tage bilen og det er endda KUN for 200 meter. Det er skørt, men sådan er det bare. Jeg kan selvfølgelig gå af to omgange, meeeen, jeg nyder nu også at køre med automatgear, at jeg ikke går.

Den anden ting, som jeg kan gå til er avenuen (strøget), men har shopper jeg aldrig. Det koster det hvide ud af øjnene fordi, at det er Greenwich. Greenwich er en rigmands by, hvor vi på avenuen blandt andet har Ralf Lauren, Michael Kors og Lacoste.

Den tredje og sidste ting, som jeg kan gå til, som jeg også benytter mig meget af, er banegården. Vores togstation ligger omkring 1,3 miles væk, hvilket svarer til omkring 2,1 kilometer. Hertil tager jeg aldrig bilen, da jeg tænker, at det er fint at gå og fordi at jeg ikke har min egen bil. Så får jeg også lidt motion J

  1. Familiehygge

Hos min familie her i USA er der ikke meget tid, til at være sammen. Steve og Stacey kommer hjem til aftensmad 19:30, hvor jeg står med maden klar. Her har vi tid til at snakke sammen, men efter at vi alle er færdige med at spise, laver pigerne som regel noget sammen, Steve og Stacey vasker tøj, betaler regninger, tager et bad eller whatever, de nu skal. De laver altså ikke noget sammen udover i weekenderne, men der er jeg som regel ude af huset.

Hjemme i Danmark havde jeg ofte en tendens til at tage min dyne med ind i stuen, når mørket faldt, hvor jeg hyggede mig med min familie, men det er der intet af her. I weekenderne, kan de se en film sammen, hvor de som regel falder i søvn ellers er der bare småting, som de laver, så jeg ser frem til at få noget familiehygge, når jeg er i Danmark igen.

  1. Dansk mad

Tro det eller ej, men sovs og kartofler er altså bedre end man lige regner med. Det finder man også ud af, når man ikke længere får det. Det tætteste, som jeg kommer på det er kartoffelmos med gravy, som ses nedenfor.

Frikadeller og kartofler med brun sovs længtes jeg nærmest efter. Jeg kan sagtens lave det herovre, men jeg er ikke den, som bestemmer, hvad vi skal have at spise, det er pigerne og jeg husker ikke, hvornår at jeg sidst har fået et måltid mad uden kylling her i huset. Det er kun, når jeg er ude at spise, at jeg får mad uden kylling, men jeg er også glad for kylling … lidt endnu i hvert fald, så intet problem.

mashed-potatoes-with-gravy

  1. Bland selv slik

Jep. Slik er heller ikke noget som jeg spiser længere … åbenbart. Det smager skrækkeligt her ovre, på grund af sødestoffer og mangel på smag, så en god pose bland selv slik, er noget af det, som jeg mangler aller mest. Dog kompenserer cookies godt for det og ikke mindst frozen yoghurt, så no worries – jeg er ikke syg. Jeg spiser stadig sukker selvom jeg ikke spiser slik og drikker sodavand.

Jeg har næsten fået en tirsdagstradition med Julie, hvor vi mødes og får frozen yoghurt. Er blevet kæmpe fan af Nutella. Frozen Yoghurt med smag af Nutella toppet med Nutella er et hit for mig. Når jeg så på samme tid med at jeg er blevet vild med Nutella prøver at holde tilbage med kalorier, så er jeg også gået hen og spise en masse bananer. Der går næsten ikke en dag, hvor jeg får en banan dækket til i Nutella. Måske ikke mega sundt, men sundere end hvidt brød med Nutella, såååå….

Det var en kortere liste, men langt indlæg om, hvad jeg som dansker savner ved Danmark. Måske det får jer, som er i Danmark, til at sætte lidt mere pris på det 😉 HEHE.

PS: Familie, venner, hund og kæreste, er selvfølgelig også savnet

Xoxo Krisser

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HALLOWEEN & NYC MARATHON // UDFLUGT 8